vrijdag 16 januari 2009

Regenfotos

Hier nog een paar regenfoto's om de sfeer wat weer te geven! Ze zijn in klein formaat maar als je er op klikt zie je ze normaal groot.

Dit is het lokaaltje in Yalambolop waar ik (Valeska) vanochtend consultaties had. Koud, nat en donker... De deur staat gewoon open dus de wachtenden kunnen meeluisteren naar de klachten van de patiënt die binnen is...
Veel maagklachten (van al die bonen en tortilla's), veel diarree's, ook hoest.
We waren erg ontgoocheld toen we onze eerste patiënte zagen: een vrouw bij wie we tuberculosis vastgesteld hebben en die we naar Huehuetenango gestuurd hadden voor opstarten van behandeling. Ze is (nog) niet vertrokken, want geen geld... Het gaat om enkele euro's, die wij achteraf volledig terugbetalen! Ze weegt nog 33 kg en heeft een baby'tje van enkele maanden oud.
Yalambolop ligt in een prachtige vallei, weer een groot contrast met de armoede van de bewoners. En als het regent, is alles nog veel triester... De paadjes door het dorp veranderen in riviertjes met afval.
Ook de weg heen en terug was soms wel wat beangstigend: glibberend en slippend door de modder langs diepe ravijnen. Maar zoals een echte toyota, bleef de jeep steeds rijden. Gelukkig geen platte band want de reserveband is deze week al gebruikt.

Sarah in het dorpje.


2 kindjes voor de clinica in Pojom.
Onze natte was op de achtergrond.



De vallei waarin Yalambolop ligt. Zelfs in de regen erg mooi.





1 opmerking:

Opa en Nora zei

Dag allemaal

Weet dat er na regen altijd zonneschijn komt ! Die gedachte moet jullie helpen om het " daar zijn" hoopvol door te maken. Zullen niet nalaten om veel reacties naar jullie te sturen.
Het is misschien een cliché maar het is nog nooit blijven regenen.
Opa en Nora