zaterdag 3 januari 2009

Huehuetenango

Onze vlucht naar Guatemala Ciudad verliep vlot (leek wel te blijven duren). De meisjes waren heel flink maar sliepen heel weinig.
Douane stelde niets voor. Het was net nog niet donker toen we buiten kwamen, en een aangenaam temperatuurtje. Blijft vreemd om dan kerstbomen te zien...
Na exact 21 uur na vertrek in Hoveniersstraat waren we op de hotelkamer. Direct naar bed, en om drie uur 's nachts twee van de drie KLAAR wakker...
Gister wat rondgelopen rond Plaza Mayor, museum Maya indianen bezocht en bus geregeld. Buiten de Guatemalteekse (?) sfeer niet zo veel te zien in de stad. Dochters vinden alle fonteinen wel interessant. Vannacht weer niet veel geslapen want om 5 uur op om om halfzeven de bus te nemen naar Huehuetenango. Dit was nog een "luxe"bus, voor een rit van ruim zes uur. Een bepaald moment werden de drie allemaal misselijk maar gelukkig weer gepasseerd.
Aangenaam stadje, we slapen hier in hotel Victoria (lijkt niet zo rustig als beloofd: religieuze groep jongeren toegekomen...). Nog wat conserven ingeslaan, en alweer korte nacht voor de boeg: morgen om 6u45 de chicken bus op, de bergen in naar San Mateo Ixtatan. Alweer lange rit in allicht slechte omstandigheden... Ondanks alles doen de meiden het nog steeds wonderlijk goed. Aiko was vandaag jarig maar het is een beetje stilletjes gepasseerd. Ze doet de gekste uitspraken, zoals vanmiddag bij het lopen door de "winkel"straten: "t is hier overal rommelmarkt". Eten doet ze echter niet goed.
Veel liefs en tot een volgende.

3 opmerkingen:

klaasieboy zei

Dag allemaal,
eerst en vooral een schitterend 2009 met veel avontuur!
Zo te zien hebben jullie al veel gereisd. Hopelijk valt het een beetje mee in die bussen. Ik heb al veel aan jullie gedacht. Het is zo onvoorstelbaar dat jullie daar nu zitten. Zo ver! Hier is het bar koud. Ze spreken voor morgen van -13°. Straks kunnen we nog gaan schaatsen op de Damse vaart. Hier mogen we ook wat avontuur beleven é? Geef toe, het is al een tijdje geleden dat de vaart toelag.
Ik ben benieuwd naar foto's van jullie.
Tot nog eens, groetjes van Nathalie en de fam. Vanpoperinghe.

Jacobs-Van Coillie zei

ola avonturiers!
Hopelijk zijn jullie goed toegekomen in het dorp en verloopt alles naar wens... Waarschijnlijk moeilijk om veel te internetten. We kennen dat!
Geniet maar ten volle !
vele groetjes uit het ijzige Brugge

Unknown zei

Dag familie van Aiko. Heike zendt veel kusjes voor haar vriendinnetje! "Aiko meisje is op reis" vertelde ze na de eerste schooldag. Hou jullie goed!