dinsdag 3 februari 2009

Je moet er iets voor over hebben...

Is hij de toekomstige leraar, burgemeester of ......?

Toen was de cel nog leeg.....

...om hier als onderwijzer je brood te verdienen...

* De directeur woont "vlakbij", slechts op 5 uur reisafstand. Net als 4 leraars verblijft hij hier de ganse week en gaat ie pas de zaterdag vroeg rond de klok van 2:00 am te voet terug om dan in Ixquisis ( waar wij naar de markt gaan op zondag) op een auto te springen die zijn richting uit gaat.

* Leidy (de lerares van Lotte) gaat slechts om de 3 weken terug naar haar woonplaats en verblijft tussendoor de ganse tijd hier met haar dochtertje Ashley.

* Er zijn 5 vacatures op school en misschien wordt daar 1 van ingevuld dit jaar...


Dit is de wasplaats voor de overnachtende leraars.



En dit is de slaapplaats voor 4 van hen.....


* Ze beschikken ook over een gemeenschappelijke keuken /leefruimte van toch wel 8 vierkante meter. Waar de 5de in slaapt...
* Ze hebben vorig jaar boeken ontvangen en rekenen er niet op dit jaar nieuwe boeken te krijgen...
* Rik kan dan ook moeilijk "neen" zeggen als ze 's middags aankloppen en vragen om een gaatje te vullen in het lesrooster.
* De burgemeester heeft beslist, gesteund door een meute conservatieve volgelingen dat er tijdens de lesuren geen sport mag beoefend worden . Ook uitstapjes zijn verboden. Dat is simpelweg zo medegedeeld aan de directeur. Dat bestond in hun tijd ook niet...
* Diezelfde burgemeester heeft 1 van de 2 reuzebomen op het schoolplein laten omkappen dit weekend omdat hij hout nodig heeft voor zijn nieuwe "gemeentehuis".

En dit zijn de enige 4 toiletten voor de ganse school.

Dit weekend hebben we ook voor het eerst de politie aan het werk gezien. De politie herken je hier aan een houten knuppeltje met gekleurde pomponnetjes. Een dronkaard die iets teveel amok maakte, werd door 2 heren van de wet voor een nachtje in de cel gedeponeerd tot groot jolijt van de kinderen.

Allez 't is maar om te zeggen dat het hier anders is...
"Si you leiter"( schrijven sommige leerlingen hier).

1 opmerking:

Opa en Nora zei

Dag Lieverds,
Bij het lezen van uw berichten en het zien van uw foto's is het spreekwoordelijke " er iets voor over hebben " zeker toepasselijk op jullie allemaal daar in Pojom.
Maar alle gekheid op een stokje de afreis datum dagen komt al aardig in zicht. Nog 18 dagen en het is zover! We wensen jullie nog veel zon, voldoende elektriciteit genoeg water en weinig regen? Laat de indianen frietjes smaken. Een dikke knuffel voor Tosca. Een smakkende zoen voor Lotte en een kusje voor Aïko. En voor papa en mama geniet nog met volle teugen van het vrij zijn van alle materiëele bekommernissen.
Opa en Nora